2010. szeptember 11., szombat

V.B.

Szóval az események lezajlottak, én csak szombat reggel mentem le, bírálni. Pénteken még felhívtam Gálik Istvánt, hogy hányra kell a kanyarbíróknak megérkezni, erre közölte velem, hogy jó lenne ha te időben jönnél, mert szombaton, te vagy az első időelőfutamok, és a döntő zsűri elnöke.
Szóval szólalj meg egy ilyen beszólás után, év elején frissen szerzett Nemzetközi Versenybírói jogosítványommal bele a mély vízbe. Először egy kicsit megijedtem, hogy miért pont én, 15 ország 450 versenyzőjének, kimondani az ítéletet, és nekem kell eldönteni és kimondani az utolsó szót, hogy ki milyen szankcióban részesül a verseny alatti magatartásáért.
Reggel el sem tudtam volna aludni, annyira izgatott voltam, de szerencsésen leértem, igazából nagyon jó bírói csapatot kaptam nem így másik versenyvezető kollégám aki sajnos, ki fogott egy kukacosabb társaságot. Szóval a versenyvezetők, és a kanyarbírók nagy részétől is meg volt a teljes odafigyelés, volt aki nem akart annyira segíteni, de hátráltatni igazából nem tudott. A Szlovák, és az Osztrák versenybíró kolléga is minden döntésnél kereste az összhangot, gyors és helyes döntés hozatalhoz. A pályán minden kanyarban két kanyarbíró tevékenykedett, akik az adott helyről , a pályaszakasz felügyeletét látják el, ha az ő hatáskörükben történik valami rendellenesség azt jelenteni kell a zsűrinek amely 3 főből áll két versenybíró, és egy elnök, akik megvitatják az eseményeket javaslatot tesznek, majd az elnök az FCI Verseny Szabályzat alapján döntést hoz.
A második időfutamoknál, és másnap minden futamban kanyarbíróként tevékenykedtem.
Ezúton szeretném megköszönni a szervezők bizalmát a csapatmunkát, és azt, hogy a magyarok egy emberként próbálták előmozdítani az események folyamatát. Nagyon sok szervezés, és munka áll egy ilyen világbajnokság hátterében, amit ez a kis Rábapatonai társaság, kiválóan kivitelezett.
És nagyon gratulálok a Világbajnokainknak, és döntős agarainknak,

Magyar Agár: Csíkos Jaguár Titusz
Főlöp Tibor



Barzoj: Simonház Szépe Ánina,
Nagy Judit


Whippet: Dévaj Viktor,
Gyarmati Zsuzsanna


Döntős angol agaraink szukák:
2. Kengyelfutó Sexy, Grenács László
4. Perfect Runner Sweety, Uller László
5. Dopping Black Magic Woman, Magyar Tamás
Kanok
3. Kengyelfutó Snow, Bencze Fanni
4. Dopping Boy, Újvári István és Nemes Tibor
Kis Olasz agár:
3. Gyalogkakukk Hara, Füredi Gábor
Whippet:
szuka
3 Dévaj Tara, Kelemen Csilla

Magyar Agár kanok:
3. Vakvágta Indián Lóki Annamária
Szukák:
2. Körösvidéki Csavargó Arany Villám, Rédly Szilvia
3. Körösvidéki Csavargó Alíz , Fülöp Tibor
6. Aranyági Utonálló Fabula Remény, Komáromi Diána

Barátság Futam győzteseink:
Angol agár kan:
1 Rákos-Pataki Csavargó Dénes, Gálik István
szuka:
1 Körösvidéki Csavargó Ametisz, Domsik János

Amit a Barzojoknál meg kell említeni, hogy Belátó Bella, Vereczki Edit agara, az első időelőfutamában pályacsúcsot futott, és a második időelőfutamát is kiválóan teljesítette, sajnos a döntőben elhagyta a pályát,

Remi, és én a háttérben :o)