2009. január 17., szombat

Pozitívan gondolkodni,

Mivel más területen elég sok negatívumot tudnék felsorolni, így inkább nem is teszem, inkább a lényegesen kevesebb, de sokkal pozitívabb dolgokról írok. Ami igazából apró kis életképek. Szépen sikerülnek mostanában a munkáim, a nem rég átadott gyöngyösi gépen kívül, már azóta két elkészült vezérlés vár felszerelésre, és tegnap nekiláttam a harmadik gép anyag beszerzésének.
Viszont egy érdekes esemény is történt, délben jött a postás, és hozott egy komoly pecsétes aláírós levelet, ránéztem és mindjárt kiabált a borítékból, hogy büntetés. Azt tudni kell, mi rengeteget járunk autóval, az ország egész területén, és mindenki használja a cég autóit akinek van jogsija, és minden autót használ mindenki, tehát egy kicsit félve nyúltam a borítékhoz, és adtam oda a főnökünknek, aki fel is bontotta és közölte gyorshajtás 30 ezer, akkor ezerrel dobogott a szívem ugyanis mindannyiunknak 25% esélye volt, hogy esetleg az övé, és nem volt akkora sebességtúllépés, hogy egy ismeretlen helyen ne fordulhatott volna elő akármelyikünkkel. Ilyenkor a menet levél az aki árulkodik, az egyik kollégámé volt. Elég lehetetlen és kellemetlen szitu, amikor megtudja az ember, hogy van egy ilyen plusz számlája. Mondtam a főnökömnek, hogy beszéljük meg, én is beszállok valamennyivel, és összedobjuk a nagy részét, ingatta a fejét, hogy nem, majd kiment, és mielőtt szólt volna a srácnak láttam, hogy telefonon beszél. A feleségét hívta akivel együtt irányítják a céget, egyikük szakmai, a másikuk pénzügyi vonalon, majd visszajött, és megmutatta a csekket a "bűnösnek". Amikor a srác kidühöngte magát, szólt neki, hogy megbeszélték a pénzügyi résszel, és a felét kifizetik, hát nem sok ilyet hallottam, hogy egy cég az ilyen jellegű büntetésekből részt vállal.

2009. január 14., szerda

Munka? Nekünk van.

Szerencsések vagyunk, vagy csak olyan feladatot látunk el amire szükség van, nem tudom, de a tegnapi munka helyi megbeszélésen, kiderült, hogy március végéig biztos, hogy el vagyunk látva munkával. Sok helyre járunk, a múlt héten szereltünk, és a hét elején adtunk át egy kisgépet a VAMAV-nál Gyöngyösön. A heti programban is van egy Budapesti gép a Műegyetemen, és még hogy nehogy unatkozzunk, egy Lentibe, ahova a jövő héten megyünk, és én kaptam meg még egy tokodi gép munkálatait is. Ez a program sor, csak azok a fejlesztések, ami az én kezembe folyik össze, a kollégáim is önálló projekteket visznek. És reméljük mire ezeket a feladatokat befejezzük újabb megrendelések jönnek.